Home » Sportsfysioterapeuten

Sportsfysioterapeuten

Sportsfysioterapeuten

Aut. fysioterapeut, Palle Schlott Jensen B.PT,  Cand Scient. Physiotherapy.

Klinisk specialist i sportsfysioterapi

  • Adjunkt ved Fysioterapeut uddannelsen i Aalborg.
  • Kandidat i fysioterapi ved Bergen University.
  • Idrætsfysioterapi kursusrækken.
  • Mulligan kursusrækken.
  • Underviser i idrætsfysioterapi, løbestilsanalyse og fysiologiske test på University College Nordjylland og efteruddannelsesregi.
  • Tidl. behandler for AaB-superliga gennem 5 år.
  • Leder af testcenter for fysiologiske test af VO2 max og løbestilsanalyser.
  • Løbestilsekspert.

 

Palle Schlott Jensen er en af de mest kompetente sportsfysioterapeuter i Region Nordjylland og har uddannelse i idrætsfysioterapi fra Dansk Selskab for Idrætsfysioterapi. I en periode på 5 år har Palle været primærbehandler for AaB Superliga fodbold, samtidig med at være leder af Arkadens Fysioterapi´s testcenter. En del af arbejdet på testcenteret har været fysiologisk test og screening  af atleter på såvel elite- som amatørniveau. Dette har bevirket at Palle har opbygget en enorm erfaring med test og analyse, hvilket kun meget få i Region Nord besidder.

Palle har som en af de eneste fysioterapeuter I Danmark gennemført en overbygning som kandidat i fysioterapi ved Bergen Universitet. I den forbindelse har Palle skrevet speciale om løbere med forreste knæsmerter og har i den forbindelse med absolut topkarakter leveret nye resultater der kommer til at supplere de kliniske retningslinjer omkring rådgivning og behandling af løbere med forreste knæsmerter.

 

 

De primære arbejdsområder er  udvidet undersøgelse, diagnosticering og behandling af komplicerede skader i sportsskader, samt fysiologiske test og løbestilsanalyser. Palle har gennem en længere periode fungeret som konsulent for flere forskellige sportsklubber, foreninger og erhversvirsksomheder med henblik på fysiologisk testning og screening af sportsudøvere, samt sundhedstiltag på arbejdspladsen.

Som en del af dagligdagen har Palle arbejdet med sportsudøvere på allerhøjeste niveau indenfor mange forskellige sportsgrene, såsom fodbold, håndbold, badminton, basketball, volleyball og  motorsport.

Højdepunkterne i denne periode har været mesterskabsårene i AaB Superliga, hvor perioden bød på både pokaltitler, Euro-league og Champions Leaguekampe.

 

 

Palle besidder til daglig en fuldtidsstilling som adjunkt ved University College Nordjylland – Fysioterapeutuddannelsen, hvor han underviser i idrætsfysioterapi, manuel behandling, test og analyse af sportsudøveren.

Dertil har Palle i flere år undervist på grunduddannelsen i idrætsfysioterapi og assisteret med undervisning i løbestilsanalyse på efteruddannelseskurser. I den forbindelse har Palle  opbygget viden om kompetencer, der gør at han er tilknyttet som konsulent for et spin-off firma – SETIO – fra Aalborg Universitet.

Som en del af opgaven er formidling af viden om løbestil og skadesforebyggelse via foredrag til løbere og andre sundhedsprofessionelle. Gennem de seneste år har Palle udført mere end 2000 løbestilsanalyser og betragtes af kolleger i Region Nordjylland som Mr. runningstyle.

 

Mr. Runningstyle Nordjylland

 

 

 

Udover at undervise og se patienter med sportsskader er Palle igang med videreuddannelse i fysioterapi på Bergen University. Samlet bevirker dette at Palle både mestrer det kliniske arbejde med patienter, men også har en dybdegående viden omkring forskning og evidens for behandling af sportsudøvere.

 

Som behandler

Det er vigtigt for mig at den enkelte patient føler sig mødt og lyttet til og får en god oplevelse ved behandlingen.  Jeg ser mig selv som en sparringspartner, der sammen med patienten skal finde en langtidsholdbar løsning på problemet. Det er er altid en prioritering  at patienten modtager en helhedsorienteret undersøgelse og behandling. Alt efter årsagen til patientens problem sammenfattes en behandlingsplan med fokus på såvel den indledende skadeshåndtering, men også en rehabiliteringsplan for tilbagevenden til sport. Typisk vil prioriteringen være at sportsudøveren, efter endt behandling, skal tilbagevende til sin sports endnu stærkere og dermed mere robust i forhold til fremtidige skadesproblematikker.

 

Som menneske

Til daglig nyder jeg at være sammen med min lille familie, bestående af hustru Mette, der også er fysioterapeut og vores to dejlige drenge. Vi bor i villa i Aalborg og holder af at være i haven og lege med ungerne og få de grønne ting til at vokse i haven :-). Når tiden er til det dyrker jeg mountainbike og løb og leger med mine børn. Skinner solen og er der tid til i “familieregnskabet” nyder jeg at tage en tur i det nordjyske opland på min motorcykel.

 

Efteruddannelse og kurser

Palle har gennemført et væld af kurser og er nuværende igang med en videregående overbygning på uddannelsen som fysioterapeut. Palle er uddannet indenfor idrætsfysioterapi, The Mulligan Concept, akupunktur, RAH, kinesiology taping, udvidet træningsfysiologi, specialtilretning af indlægssåler og manuel terapi.

 

 

         Du kan  kontakte Palle via klinikkens mail:

kontakt@smerteogsport.dk

eller via telefon

2195 7888.