Specialtilrettet indlægssåler.

 

Fra naturens side af er vores fødder ikke skabt til masseproduceret fodtøj – men takket være en genial opfindelse af den New Zealandske læge Charlie Baycroft kan du næsten få samme fornemmelse med Formthotics, som hvis du vandrer i strandkanten i bare fødder. Komfortabelt og lækkert!

 
I mere end 25 år har den innovative motionist, læge og opfinder Charlie Baycroft fra New Zealand videreudviklet sit helt unikke indlæg til fodtøj, Formthotics, til glæde, helse og velbehag for et stadigt stigende antal brugere verden over. Udgangspunktet for opfindelsen er, at stort set alt fodtøj masseproduceres, og derfor mangler foden den naturlige og nødvendige støtte, især når der kommer belastning på, som f.eks. ved sport eller arbejde.
 barefoot sand
Formthotics indlægssåler er på verdensbasis den bedst dokumenterede indlægssål til at øge komforten og forebygge skader og smerter i fødder, ben, knæ og ryg, selv ved ekstreme belastninger. Indlægget består af formstøbt skumplast, der ved opvarmning tilpasses individuelt til personens fødder. Indlægget tillader foden at bevæge sig og stimulerer derved til optimal muskelaktivitet. Derfor bliver fodens muskulatur ikke inaktiv og slap ved anvendelse af Formthotics Medical System såler. Det betyder reelt, at ved hvert skridt med sålerne stimulerer man fodens muskulatur.
Formthotics produceres i New Zealand, men sælges over hele verden. Formthotics sålen findes i flere versioner, der målrettet er tilpasset anvendelse i blandt andet arbejdsfodtøj, ortopædisk fodtøj, golf- og cykelsko, løbesko og almindeligt, dagligdags fodtøj. I klinikken anvendes den specielle serie der hedder “Medical system” og bør ikke sammenlignes med lignende produkter der sælges i sportsbutikkerne.
 

”Princippet i Formthotics såler er, at foden går i dens helt naturlige leje, som gik den på blødt strandsand, der både støtter og omslutter foden. Årsagen til at indlægssålen hjælper er, at den tilpasser sig foden og yder optimal støtte, så uhensigtsmæssige vrid og sammenpresning af foden forhindres. En række problemer, f.eks. nedsunken forfod eller skæv fodstilling kan umiddelbart afhjælpes med Formthotics, der giver foden den naturlige støtte og aflastning. Også personer, der står meget op i løbet af dagen kan få optimalt udbytte af et par Formthotics indlægssåler i skoene, idet belastningen fordeles på hele foden. Sålen stimulerer også en bedre blodcirkulation, idet den forhindrer, at dele af foden bliver klemt som følge af stor belastning på de mest udsatte områder.

 

formthotics fod og sko

”De fleste sko og gulve er i dag hårde og flade, og det behager ikke vores fødder. De er skabt til at gå på et blødt underlag. Der er rigtigt mange, som i dag har problemer med smerter og træthedsfornemmelse i både knæ, hæle, skinneben og akillessener. Langt de fleste af disse gener kan forebygges og smerterne fjernes, ved at man bruger Formthotics”.

Andre fordele ved Formthotics System sålerne er at de ikke kan absorbere vand og sved. Dette gør at sålerne er hygiejniske og ikke kan samle bakterier og lugt. Samtidigt er det muligt at flytte indlægget fra en fugtig løbesko til fritidssko uden at få våde strømper.

 

Sålerne har god holdbarhed og holder minimum 2 år ved almindelig brug.

Sålerne kan ikke knække, hvilket er velkendt problem med andre lignende produkter.

Sålerne er de absolut letteste på markedet, hvilket mange løbere og cyklister foretrækker grundet det potentielle mindre energiforbrug.

Sålerne er det mest veldokumenterede produkt på markedet og har været i produktion i over 25 år.

 

Sålerne i Medical systems serien kommer i flere forskellige varianter og vil derfor kunne tilpasses næsten alle fodrelaterede lidelser. Jeg anbefaler altid kunden at medbringe flere forskellige sko for at få optimal tilpastning af sålen. Samtidig vil jeg på slidmønsteret af sålen kunne se konsekvensen af gangstilart. Typisk vil kunden opleve en markant forandring og comfort umiddelbart efter indlægget er færdigstøbt og tilpasset. I nogle få tilfælde, hvor problemerne har stået på i flere år, anbefaler jeg ca. 14 dages tilvænningstid for at lade fødderne og kroppen rette sig.

 

Se kort video af hvordan en tilpasning af Formthotics kan foregå. I klinikken vil en tilpasning af såler naturligvis altid være forudgået af en fysioterapeutisk undersøgelse og vurdering af om sålerne er løsningen til bevægeapparats-problemerne.

 

Prisen for støbning og tilpasning er kun 899 kr., hvilket er over 1000 kr. billigere end tilsvarende produkter.

Har du en kommunal bevilling til såler til fodterapeut, så kan den sagtens benyttes ved Aalborg smerte- og sportsklinik.

Du har jf. sundhedsloven ret til frit valg af leverandør til at få udformet specialtilrettede indlægssåler.

Kontakt for at høre om Formthotics er relevant for dig !!!

[contact-form-7 id=”45″ title=”Kontaktformular 1″]

sål