Fysioterapeut, jægersoldat og menneske

Speciale i muskuloskeletal og sportsfysioterapi  

  • Tidl. jægersoldat i Danmark.                                   
  • Cert Mulligan Concept (CMP).
  • Muskuloskeletal fysioterapi kursusrækken.
  • Mckenzie kursusrækken.
  • Akupunktur kursusrække.
  • Idrætsfysioterapi kursusrække.
  • Funktionel træning instruktør (forsvaret).
  • Cert. laserterapeut.
  • Coach uddannelse.
  • Leder af linien UPGRADE på Ollerup Gymnastikhøjskole.

 

KRISTIAN K. GRØNDAHL

Kristian er en mand med mange talenter og har en stor livserfaring med sig fra sit tidligere virke som operatør i Jægerkorpset. Efter periode med udsendelse valgte Kristian i stedet at fokusere på familielivet og uddannelse som fysioterapeut. Som en del af sit virke i Jægerkorpset har Kristian flere uddannelser indenfor styrke, cardio- og funktionel træning og har som en del af sit virke på kasernen fungeret som instruktør i FUT (fysisk uddannelse og træning) i Hæren og træningskursus for jægerkorpset og nye aspiranter. Desuden har Kristian haft ansvar for linien UPGRADE på Ollerup gymnastikhøjskole for elever der ønskede at forberede sig mentalt, fysisk og teknisk før optagelses prøver til Frømandskorpset, Jægerkorpset, Sirius og Politi.

Før sin tid i forsvaret har Kristian studeret Teknisk Fysik på DTU i Lyngby (B.Sc), hvilket gør ham velbevandret i biomekanikken.

 

 

I forbindelse med uddannelse som fysioterapeut har Kristian gennemført flere kursusregier, herunder The Mulligan Concept, Muskuloskeletal fysioterapi, Mckenzie og Idrætsfysioterapi. 

Kristian er igang med uddannelse som specialist i muskuloskeletal fysioterapi og smertespecialist.

Når Kristian ikke er på klinikken arbejder han som konsulent ved Jægerkorpset. Endvidere fungerer Kristian som instruktør og ledercoach ved Q-courage, som beskæftiger sig med personlig udvikling af ledere og teambuilding for firmaer og institutioner. Kristian bidrager i Q-courage både med den taktiske og sikkerhedsmæssige planlægning af teambuildingkurserne, men er også aktiv i den personlige 1-1 udvikling af kursisterne.

 

 

Som behandler

I forbindelse med mit virke som Jægersoldat har jeg lært rigtigt meget om hvordan krop og sind fungerer under maximal belastning. En viden som jeg ikke vil være foruden, da det har lært mig at der altid er en løsning på et problem. Som Jægersoldat er ens primære opgave at rekognoscere, hvilket vil sige at lytte og iagttage, hvad der sker. Som aktiv Jægersoldat er man uddannet til at kæmpe smart og taktisk, således man belaster sig selv mindst muligt og altid træffer velbegrundede kloge beslutninger udfra de ressourcer man har og mål der er fremsat. 

Netop dette benytter jeg i min dagligdag med patienter, der præsenterer med smerter eller andre udfordringer i livet. Det er vigtigt for mig at den enkelte patient føler sig mødt og lyttet til og får en god oplevelse ved behandlingen.  Jeg ser mig selv som en sparringspartner og facillitator, der sammen med patienten skal finde en langtidsholdbar løsning på problemet. Vi skal sammen identificere problemet og “kæmpe smart” for at finde løsninger.

Sammen med patienten udarbejder jeg altid en modificeret SWOT analyse (strength-weaknesses-oppotunities-threats) for at klarlægge hvilke sammenhæng der i forhold til smerter eller begrænsninger. I den henseende er det altid en prioritering  at patienten modtager en helhedsorienteret undersøgelse og behandling og afhængig af hvad årsagen til problemet er sammenfattes en behandlingsplan med fokus på såvel den indledende smertehåndtering og den efterfølgende rehabiliteringsplan.

Typisk vil prioriteringen være at patienten, efter endt behandling, skal tilbagevende til sin dagligdag endnu stærkere og dermed mere fysisk/psykisk robust i forhold til fremtidige skadesproblematikker.

 

Som menneske

I privatlivet nyder jeg tiden sammen med min kæreste Rikke og to børn. Når tiden byder sig, holder jeg af at vandre i naturen og dyrke motion der stimulerer krop og sind. Jeg nyder at vågne op i skoven en tidlig morgen til lyden af fugle og vildt med en anerkendelse af livets helt basale værdier. Kan jeg finde tiden til at deltage i adventureløb og andre ekstremsportsgrene, så holder jeg af at presse min krop derud, hvor man kun tænker på de ting der eksisterer lige nu og her, da dette giver mig perspektiv i forhold til andre aspekter af livet. Jeg har i den henseende opnået den grundlæggende opfattelse af at vores eksistens på jorden er mere forbundet end vi mange selv er bevidste om og derfor finder jeg stor inspiration fra den spirituelle verden såsom mindfulness og meditation. 

 

Efteruddannelse og kurser

Kristian har gennemført et væld af kurser i såvel militært som civilt regi

 

 

Skriv til Kristian for at høre hvordan han kan hjælpe dig til et liv uden smerter.

kontakt@smerteogsport.dk