Primal reflex release therapy (PRRT)

En fantastisk ny teknik mod smerte, som markant kan reducere eller helt fjerne smerter på blot en eller to behandlinger. PRRT er skånsom og fuldstændig smertefri, som er særlig effektiv for patienter med led- og muskelsmerter, nakke- og kæbesmerter, hovedpine, smerter i lænd og bækken. Mange patienter forbløffes over hvor hurtigt smerterne forsvinder! Behandlingen hjælper ligeledes kroppen med at komme i balance, og har en positiv effekt hos atletikudøvere

Primal reflex release therapy er udviklet af amerikaneren John Iams, som er en pioner indenfor smertebehandling.

John har derudover udviklet flere andre spændende behandlingsteknikker, der er baseret på “primal reflexes”.

Helt overordnet betyder “primal reflexes” at man har studeret mange af de reflexer som var dominerende for mange tusind år siden. Gennem evolutionen har mennesket udviklet sig, ligesom alle andre racer har, til en mere sofistikeret race. Denne proces er foregået gennem flere millioner af år, men det grundlæggende arvemateriale og de funktioner og reflexer der udspringer heraf er stadig tilgængelige. Nogle neurofysiologiske træk er blevet fremmet og andre hæmmet, men ikke forsvundet.

Netop dette har John undersøgt og dokumenteret ved at udvikle behandlingsteknikker såsom PRRT. Dette er årsagen til at man med PRRT kan regulere spændingen i disse reflexcentre og dermed symptomerne i kroppen.

Kig med her for at se hvordan John behandler en rigtig patient med smerter.

 

PRRT er baseret på den forudsætning, at overstimulering af kroppens primale reflekser skaber smerte og holder fast i smertefulde mønstre igen og igen. Disse reflekser er dybt inde i nervesystemet, hjælper kroppen med overlevelse. Når en person oplever en smertefuld eller overraskende begivenhed, er disse reflekser udløst i et forsøg på at beskytte kroppen.

PRRT er baseret på to primære reflekser hos mennesker; ”Overraskelsesrefleksen og tilbagetrækningsrefleksen” Disse to reflekser arbejder sammen med det autonome nervesystem (ANS). ANS kontrollerer koppens funktioner som vejrtrækning, fordøjelsen og muskel- og nervefunktioner. ”Overraskelsesrefleksen” er meget almindelig for en der har oplevet en form for traume som f.eks. en bilulykke eller et fald. ”Tilbagetrækningsrefleksen” er når du rører noget varmt eller træder på noget skarpt. Kroppen benytter sig øjeblikkeligt af en beskyttende refleks som reaktion på traumet. For mange mennesker der er skadet, forbliver musklerne i en ureguleret tilstand eller i en tilstand af muskelspasme. Denne ”uregulerede” tilstand kan fortsætte i uger, måneder, endda år. Her bliver forskrækkelsesrefleksen og ”tilbagetrækkelsesrefleksen” kroniske og unormale. Dette bevirker kroniske led – og muskelproblemer som f.eks. hovedpine, skulder-, nakke- og rygsmerter.

 

Desværre er disse reflekser ofte en fortsættelse af en tilstand af hyper-parathed længe efter den udløsende begivenhed er overstået. Når de fastholdes over tid, aktiveres refleks reaktioner og føre til et mønstre af smerte, der reproduceres gentagne gange og vedligeholdes.

 

PRRT bruges på muskler og led receptorer sammen med deres spinal gradueringer. Disse er ofte overset og sjældent behandlede områder af kroppen, er årsag og løsning for mange former for smerter, herunder:

  • Bevægelsesindskrænkning
  • Smerter med eller uden bevægelse
  • Reduceret spontanitet af bevægelse
  • Muskelstivhed, stivhed og / eller spænding

 

 

Behandlingen går i sin simpelhed ud på at få kroppen til at slippe unødvendige spændinger.

Det kan sammenlignes med, at din computer er frossen, og du trykker på restart knappen for at nulstille spændingsgraden i dine muskler.

Du har sikkert prøvet eller set nogen fået udløst refleksen lige under knæet. Typisk sidder man med benene hængende, og bliver så slået med en reflekshammer lige under knæet hvorefter benet strækkes. For at benet strækkes skal forlårets muskulatur trække sig sammen, samtidig med at baglårets muskulatur skal slappe af. Den udløste refleks i forlåret nulstiller altså spændingsgraden i baglåret. Det tager sekunder få sekunder at udløse refleksen, og virkningen er mærkbar og testbar med det samme.

Behandlingen skal være smertefri, og der skal være effekt med det samme.

PRRT (primal reflex relase teknik) har fundet en effekt på mere end 80% af patienter med smertefulde tilstande.

Du kan læse mere om teknikken her