Muscle-energy technique

Muscle-energy technique (MET) er et behandlingskoncept der er udviklet af osteopaten Fred Mitchell i 1948 og har siden da været et at de mest benyttede behandlingskoncepter indenfor manuel terapi. Osteopati har i mange år dannet fundamentet for alle andre manuelle terapiformer, herunder kiropraktikken og dele af fysioterapien.

Muscle-energy technique er behandlingsform der er meget blid, smertefri og effektiv til at afhjælpe problemstillinger i og omkring et led. MET kan benyttes til alle led i kroppen og involverer altid patientens aktive medvirken. Rent praktisk vil terapeuten blidt bevæge det smertefulde led henimod den retningen man ved den forudgående undersøgelse har fundet ud af er årsag til problemet.

Typisk vil antagelsen være at der på den ene side af et led er en overspændt muskel, der ved sit træk sætter uhensigtsmæssig belastning på den anden side af leddet, hvilket herved bevirker smerte.

Når denne restriktive barriere er nået vil terapeuten bede patienten om at ganske blidt opspænde muskulaturen mod terapeutens modhold. Herved vil man udløse nogle musklære reflekser der gør at den overspændt muskel vil slappe af, hvilket genopretter balancen over leddet og dermed reducerer smerten.

ERSve columna dysf

 

Læs også om Osteopati.

Læs også om manipulationsbehandling.

Læs også om muskuloskeltal fysioterapi.