Total overblik og en samlet plan for tilbagevenden til løb.
Løbeskader kan skyldes overbelastning forårsaget af et for aggressivt løbeprogram, og det er ofte også udelukkende ud fra det perspektiv at skader og smerter håndteres ude i både den professionelle behandler verden såvel som i løbeverdenen; med hvile og herfra opstart med løb igen. Dette kan være den rigtige løsning.
I flere tilfælde er dette dog en dårlig strategi, da mange vil opleve returnering af den samme skade eller smerteproblematik igen, uanset hvor mange gange, der forsøges med hvile og let optrapning af løb.
Det er vigtigt at tilføje, at ikke alle skader eller smerter i forbindelse med løb udelukkende skyldes eksterne faktorer såsom for meget belastning for hurtigt!
Det er vores erfaring, at flere af de gængse typer af skader, som oftest bliver diagnosticeret som løberknæ, hælspore, springerknæ, achillesene betændelse, springhofte og lignende kan skyldes interne faktorer, såsom nedsat bevægelighed, nedsat balance / stabilitet og ledrestriktioner, der potentielt kan påvirke nervesystemet negativt og dermed være medvirkende/vedligeholdende årsag til smerter og derved oplevelsen af, at man ikke kommer videre uanset hvor meget man holder pause fra løb.
Foruden interne- og eksterne faktorer, er det vigtigt at have det psykologiske og kontekstuelle aspekt med i en samlet behandlingsplan, da det at have smerter og være begrænset i at kunne løbe kan sætte en del tanker og bekymringer igang.
Både i forbindelse med akutte og langvarige skader/smerter ser vi ofte, at løbere er påvirket på deres tankesæt om, at de er bange for at belaste et givent område i frygt for, at det gør tilstanden værre, hvorved de kan se frem til endnu en pause fra løb – dette kan og ses i flere tilfælde, at være en uhensigtsmæssig- og vedligeholdende faktor for deres smerter, og dette kan simpelthen komme til at stå i vejen for, at den enkelte kan returnere til løb. Vi hjælper dig videre med en samlet plan for, hvordan du kommer sikkert tilbage til at kunne løbe igen.
Vi bruger tid på, at opdatere den enkelte løbers viden i forhold til, hvad smerte er samt hvilke faktorer, der influere på deres smerteoplevelse samt hvorfor smerter ikke altid er lig med, at der også er en vævsskade.