Aalborg loebeklinik løbestilsanalyse

Løbeklinik Aalborg Smerte og Sportsklinik

Specialister i løbeskader og smerter

I vores løbeklinik håndterer og behandler vi dagligt løbere, som enten har skader eller smerter, ønsker forebyggelse og/eller at optimere deres løb og løbetræning.
Samlet har vi over 20 års erfaring indenfor håndtering og behandling af løbeskader – vi bliver ofte brugt som 2nd opinion eller som sidste udvej inden evt. operation eller inden folk opgiver at fortsætte et aktivt liv med løb.

Vi arbejder med løbere på alle niveauer, hvilket tæller alt fra elite, supermotionister, motionister til nybegyndere.

Husk på, at alle er startet som nybegynder på et tidspunkt, så det er altså ingen skam at booke tid i klinikken, selvom du er helt ny i løbeverdenen.

Aalborg Smerte- og Sportsklinik er godkendt som specialistklinik indenfor muskuloskeletal- og sportsfysioterapi.

 • Skades- og smertebehandling

  Bliv din løbeskade kvit!

 • Løbestilsanalyse og biomekanisk bodyscreening

  test

  Bliv din løbeskade kvit!

 • Optimering og planlægning af løbeprogram.

  Bliv din løbeskade kvit!

Total overblik og en samlet plan for tilbagevenden til løb.

Løbeskader kan skyldes overbelastning forårsaget af et for aggressivt løbeprogram, og det er ofte også udelukkende ud fra det perspektiv at skader og smerter håndteres ude i både den professionelle behandler verden såvel som i løbeverdenen; med hvile og herfra opstart med løb igen. Dette kan være den rigtige løsning.

I flere tilfælde er dette dog en dårlig strategi, da mange vil opleve returnering af den samme skade eller smerteproblematik igen, uanset hvor mange gange, der forsøges med hvile og let optrapning af løb.

Det er vigtigt at tilføje, at ikke alle skader eller smerter i forbindelse med løb udelukkende skyldes eksterne faktorer såsom for meget belastning for hurtigt!

Det er vores erfaring, at flere af de gængse typer af skader, som oftest bliver diagnosticeret som løberknæ, hælspore, springerknæ, achillesene betændelse, springhofte og lignende kan skyldes interne faktorer, såsom nedsat bevægelighed, nedsat balance / stabilitet og ledrestriktioner, der potentielt kan påvirke nervesystemet negativt og dermed være medvirkende/vedligeholdende årsag til smerter og derved oplevelsen af, at man ikke kommer videre uanset hvor meget man holder pause fra løb.

Foruden interne- og eksterne faktorer, er det vigtigt at have det psykologiske og kontekstuelle aspekt med i en samlet behandlingsplan, da det at have smerter og være begrænset i at kunne løbe kan sætte en del tanker og bekymringer igang.

Både i forbindelse med akutte og langvarige skader/smerter ser vi ofte, at løbere er påvirket på deres tankesæt om, at de er bange for at belaste et givent område i frygt for, at det gør tilstanden værre, hvorved de kan se frem til endnu en pause fra løb – dette kan og ses i flere tilfælde, at være en uhensigtsmæssig- og vedligeholdende faktor for deres smerter, og dette kan simpelthen komme til at stå i vejen for, at den enkelte kan returnere til løb. Vi hjælper dig videre med en samlet plan for, hvordan du kommer sikkert tilbage til at kunne løbe igen.

Vi bruger tid på, at opdatere den enkelte løbers viden i forhold til, hvad smerte er samt hvilke faktorer, der influere på deres smerteoplevelse samt hvorfor smerter ikke altid er lig med, at der også er en vævsskade.

Se hvad tidligere kunder siger…

Anbefalinger fra tidligere løbere…

“Efter at have døjet med skinnebensbetændelse i fire år, og prøvet alt mellem himmel og jord i forhold til behandlingsformer gennem såler, laserbehandling, hvile, antiinflammatoriske tilskud mm., fik jeg lavet en ordentlig løbestilsanalyse hos Christoffer Lund. Inden for en time fik han identificeret hvilke aspekter af min løbestil, der skulle justeres på, for at aflaste skinnebenene. Med et par øvelser og fokuspunkter ad gangen mellem de efterfølgende gange, blev det hurtigt tydeligt, at det var hvad der skulle til. Jeg har siden hen for, første gang i fire år, kunnet løbe regelmæssigt uden smerter i skinnebenene. Og endda uden at skulle købe sig til udstyr og speciallavede såler/sko i dyre domme. Tusind tak for det.
Det er desuden meget tydeligt og befriende at komme i behandling hos en klinik, der har forståelse for, at man er interesseret i at beholde en aktiv livsstil, og at behandlingen skal laves i overensstemmelse med ens private træningsforhold – hvad enten man er elite-sportsudøver, arbejder i Forsvaret, eller træner for ens eget velværes skyld. “

“Jeg har gået i over 3 år uden at kunne løbe. Jeg gik fra at være elite triatlet med mere end 25 timers træning i ugen, til ikke at kunne løbe uden smerter. Jeg holdte pause, var forbi fysioterapeuter, læger, ostepater og i en MR-scanner, uden nogen svar. Jeg havde egentlig givet op, men jeg havde hørt godt om Christoffer, og valgte derfor at køre hele vejen fra Aarhus til Aalborg.
Med Christoffers hjælp kom jeg allerede efter en enkelt behandling til at løbe uden smerter, og nu efter 3 besøg kan jeg igen nyde at løbe jævnligt uden smerter.
Jeg har efterhånden prøvet lidt af hvert, og jeg er selv lægestuderende, så jeg har trods alt lidt med i bagagen, men Christoffer har været topklasse hele vejen igennem, og jeg køre gerne til Aalborg igen, hvis det blev nødvendigt igen

“Efter mit forløb hos Christoffer Lund, har jeg kun de største anbefalinger at give. Han er professionel, men taler så man forstår det og forklarer hvad han gør og hvorfor – og så holder han sig ikke for god til en sjov bemærkning. Han fandt lynhurtigt baggrunden for de smerter jeg kom med, og satte ind på at løse det bagvedliggende problem, frem for bare at symptombehandle og smertelindre. Behandlingen krævede at jeg lavede enkelte øvelser mellem de enkelte gange, men til gengæld slap jeg for tilbagevendende behandlinger over lange perioder uden egentlig effekt.
Christoffer enormt lyttende og tilpasser den plan der bliver lavet til hverdagen – så det også er realistisk at lave de anbefalede øvelser. Hos ham har jeg ikke fået beskeden “hold det i ro” eller “du må endelig ikke gøre … “, men en tilpasning af træningen og behandlingen til mig og min hverdag. Her er ingen skræmmeretorik eller restriktioner, der skaber frygt for bevægelse, men i stedet gradvis eksponering og indgydelse af tro på situationen, så jeg nu er endnu bedre løbende end tidligere, helt uden frygt for at belaste knæ, skinneben mm.

Tag kontakt (uforpligtende).

Fysioterapeutisk løbestilsanalyse

Mere end en løbetest i løbebutikken

I løbeklinikken benytter vi ofte løbestilsanalyse som en del af dit forløb hos os, hvadenten du er skadet, har smerter, ønsker forbedret performance, løber ind i samme problem igen og igen eller ønsker at komme sikkert i gang med at løbe.

Der er stor forskel på den løbestilsanalyse vi laver sammenlignet med den du får i løbebutikken.

Vi filmer hele kroppen fra forskellige vinkler med et high-speed kamera, hvorved vi kan vurdere dine belastningsstrategier og sammenspillet i din krop.

Teamet

Det er primært Christoffer der varetager løbestilsanalyser og udredning af løbere på klinikken. Christoffer har udover sit kliniske virke også publiceret videnskabeligt arbejde omkring skader forbundet med sport og er desuden hyppig foredragsholder for såvel kolleger og andre interesserede.
Udover det fysioterapeutiske arbejder med løbestilsanalyse og løbere har Christoffer i flere år arbejdet med coaching og træningsplanlægning af triatleter og løbere på såvel elite som amatørniveau og har derved opbygget stor erfaring indenfor performance optimering, smerter og skadesbehandling.

Michael Møller Nielsen er en af de eneste fysioterapeuter i Danmark der har opnået anerkendelse som godkendt specialist indenfor to faglige selskaber –  muskuloskeletal og sportsfysioterapi.
Dertil har Michael en masteruddannelse i smertevidenskab og tværfaglig smertehåndtering.
Michael underviser såvel på grunduddannelsen og i efter-videreuddannelsesregi.

Vi tilbyder

Løbestilsanalyse med bodyscreening: 1149 kr (90 minutter)*
En fuld gennemgang af din baggrund, forudsætninger, skades eller smertehistorik samt afklaring af forventninger og målsætninger. Herfra en screening af din krop ift. bevægelighed, balance, styrke etc., hvorfra du fra en videoanalyse foretages af dit løb. Gennemgang af fund med henblik på en samlet plan for din ønsker, hvadenten det handler om forebyggelse, skader/smerter eller præstationsoptimering.

Løbestilsanalyse: 699 kr (60 min)*
Undersøgelse af din løbestil på løbebånd med afsæt i dit ønske, hvadenten det handler om at finde årsagssammenhænge til skader, ønsker forebyggelse eller præstationsoptimering. Denne ydelse anbefales til løbere, der allerede har igangværende forløb på klinikken.

Løbe specialiseret fysioterapi – Første konsultation: 699 kr*
En fuldgennemgang af din historie hvad angår skader eller smerter. Grundig undersøgelse og samlet behandlingsplan.

Løbe specialiseret fysioterapi – Normal behandling : 499 kr*
Opfølgende konsultation/behandling på igangværende forløb.

Specialtilrettet støbning af indlægssåler – inkl. sål: 1149 kr*
Individuelt tilpassede indlægssåler der tilpasses dine fødder og dit behov.

Løbecoaching – fra 700 kr/md.
(Varetages kun af Christoffer igennem TRILAB.dk)
Individuelt træningprogram til løb med løbende opfølgning og feedback. Varetages af Christoffer Lund igennem TRILAB.dk

*Danmark tilskud: 88kr / 133 kr/behandling.