Kinesio taping
Kinesio Taping® Metoden er en rehabiliterende tapeteknik, der er designet til at lette kroppens naturlige helingsproces, og samtidig yde støtte og stabilitet til muskler og led uden at begrænse kroppens bevægelighed. Desuden bevirker Kinesioapeen udvidet bløddelsbehandling/manipulation og vil forlænge resultaterne ved samtidig manuel behandling.
Kinesio Tape er en åndbar og vaskbar specialvævet latexfri bomuldstape med akrylbelægning. Der er taget hensyn til ventilation i fremstillingen af tapen. Kinesio Tape kan sidde på kroppen i op til en uge med fuld effekt og kan tåle vand og andre ydre påvirkninger.
Kinesiotapens anvendelse spænder fra behandling af børn til ældre patienter og kan anvendes ved en bred vifte af ortopædiske, sportsrelaterede, neurologiske og nogle medicinske tilstande.
Historie
Kinesio Tape er udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog Kenzo Kaze i 1973, der udviklede tapen ud fra ideen om at styrke kroppens selvhelbredende kræfter 24 timer i døgnet. Behandling med Kinesio Tape er let, ufarlig og effektiv. Kinesio Tape bliver i dag anvendt i Danmark af sygehuse og mere end 500 fysioterapeuter.
Behandling
Rent praktisk virker kinesiotape ved at at man påfører det elastiske kinesiotape på huden i forkellige mønstre og trækretninger alt afhængig af hvad man ønsker at opnår. Tapen vil herved trække i hudens strækreceptorer og derved bibringe et nyt signal hjernen. Dette får hjernen til at ændre på muskelspændingsmønstret og derved leddets position. I dette sammenhæng skal man huske på at huden er det største sanseapparat og er konstant i kontakt og kommunikation med hjernen. Ved selv den mindste påvirkning af huden vil hjernen reagere og adaptere.
Typisk benyttes kinesiotaping som et hjælperedskab til andre former for behandling. Ved Michael Møller Nielsen vil kinesiotaping teknikker blive benyttes som en supplerende behandling når alle ledmæssige restriktioner er blevet håndteret. Kinesiotapen vil derfor fungere som en ekstra facilliterende del af behandlingen.
Indikationer og virkningsområder
1. Korrigerer muskelfunktionen
2. Forbedrer blod- og lymfecirkulationen
3. Til smerter
4. Reposition af sublukseret led