Kinesis myofasciel integration (KMI)

Strukturelt integration: er en behandlingsform som hovedsageligt arbejder med bindevæv. Bindevæv er over halvdelen af vores krop –  mere end muskler og knogler. I dette henseende behandler vi på bindevævet som omslutter vores muskelvæv, Myofascie. Ledbånd, sener, ledkasler og  knoglehinde er også en del af bindevævssystemet.

Bindevæv er vores vægtbærende struktur, der binder vores skeletsystem sammen og giver os vores kropsholdning.

I behandlingsforløbet kigger vi på hele kroppen – dens holdning og funktion. Vi har tre muskellag:

(ydre – mellemste – indre), som skal fungere sammen i forhold til tyngdekraft. Ved uheld /traume/ensformig træning eller smerteforløb ændres  holdning og eller funktion f.eks ved gang og vi kompenserer for dette via vores bindevævssytem.

anatomy trains muscle model

Hvis man har været stresset i en periode påvirker den del af nervesystemet som hedder det autonome nervesystem. Dette er vores grund fysiologi og er tæt forbundet med bindevæv og derved påvirker stress vores bevægeapparat samt andre fysiologiske og biokemiske processer i kroppen: som fordøjelse, åndedræt, søvn m.m.

Målet ved strukturel integration er at arbejde med hele kroppen og dens kompensatoriske mønstre, symptomer og endnu vigtigere årsagen. For at skabe en længerevarende effekt. Det er en aktiv behandlingsform som skal bringe vedkommende tilbage til den oprindelige eller til en mere optimal funktionel holdning i en afspændt krop.