Please follow and like us:
Facebook
Facebook
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Corona nakke

Få en videnskabelig forklaring på dine symptomer

Flere og flere er hjemsendt fra job grundet den nuværende corona-situation. For nogen vil det have den konsekvens, at de begynder at opleve smertetilstande i nakke, ryg og/eller andre steder i kroppen, hvoraf de fleste vil tilskrive disse smerter deres hjemmekontor, som ikke er ligeså optimalt som det på deres arbejdsplads. Tingene er desværre ikke altid helt så simple og sort/hvid, som vi gerne vil gøre dem. Årsagen til smerter er altid multifaktuel, og skal også forstås og behandles således.

Helt overordnet, så kan en af årsagerne til smerter i nakken være en konsekvens af de mange adfærdsændringer, der er sket i vores hverdag som en konsekvens af, at vi er hjemsendt fra arbejde.

Konsekvensen af nuværende corona situation påvirker os på flere forskellige parametre, som kan forklares udfra en bio-psyko-social model, hvoraf summen af indholdet fra alle 3 kategorier er udtryk for den totale mængde af symptomer.


Biologisk:

Ændret og oftest reduceret aktivits- og motionsvaner, hvilket kan være som følge af hjemsendelse fra job og heraf ændrede rytmer i dagligdagen – ligeledes kan denne del være påvirket af nedlukningen af fitness-centre og/eller sportsaktiviteter. Ændret søvnmønster og oftest færre timers søvn.


Psykologisk:

De fleste har tanker og bekymringer i en eller anden grad i relation til corona, hvilket  b.la. kan medføre rouminering og heraf nedsat eller dårlig søvnkvalitet.  Folk med børn, kan oftest nikke genkendende til en bekymring i relation til børnenes trivsel og sociale-liv som følge af hjemmeskole. Dertil kommer visse brancher som hel eller delvist er lukket ned og/eller er økonomisk påvirket af corona-situationen. Overordnet set kan man sige, at vores mentale kapacitet kan være nedsat i stor eller lille grad, som følge af flere faktorer, hvoraf ovenstående kan være nogle af dem.


Social:

Ens sociale liv med familie, venner, kollegaer og/eller foreningsliv er påvirket af corona-situationen. Den information, som vi får fra landets- og sociale medier, er oftest omhandlende corona og de begrænsninger og negative effekter, der er i forbindelse med pandemien.

Med den generelle samfundsforståelse af smerter, så får det fysiske/biologiske perspektiv oftest skylden for, at være årsagen til smerter. Men vi ved i dag, at smerter skal forstås multifaktuelt, og som ovenstående indikere, så påvirker corona-situationen det enkelte individ på væsentlig flere parametre end udelukkende det fysiske plan.

Træning og motion kan i mellemtiden have en smertelindrende effekt, ligesom ændring af psykologiske- og sociale aspekter kan have en smertelindrende effekt.

Motion is medicin

Relevante hjemmeøvelser til Corona nakke

Nedenstående øvelser kan let, og med brug af minimal udstyr, implementeres på kontorpladsen – formålet med øvelserne er at få bevæget og aktiveret muskler og led omkring skulder- og nakke.

Dertil er det anbefalelsesværdigt, at man får bevæget sig generelt set – dette kunne fx være igennem en kort gåtur, løbetur eller lignende. Et afbræk fra arbejdsdagen, hvad enten det foregår på hjemmearbejdspladsen eller kontoret, kan passende indeholde et mentalt afbræk, hvor man går en tur.

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Følg os på LinkedIn

Følg os på Youtube

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM