Smertefysioterapeut

Aut. fysioterapeut, Christoffer Lund, B.PT, Cert. Mulligan Practiioner.

Christoffer Lund

Speciale indenfor muskuloskeletal og idrætsfysioterapi.

  • Stud. Diplom i Muskuloskeletal fysioterapi.
  • Certificeret Mulligan Practioner (CMP).
  • Mckenzie kursusrækken.
  • Idrætsfysioterapi kursusrække.
  • Cert. Aalborg modellen.
  • Cert. laserterapeut.
  • Coach uddannelse.
  • Ekspert indenfor performance optimering af udholdenhedsatleter.
  • Tidligere top placering ved KMD IRONMAN Copenhagen og top age-group IRONMAN triatlet gennem flere år.
christoffer lund fysioterapeut

Christoffer Lund er uddannet fysioterapeut 2015 og har sidenhen efteruddannet sig indenfor sportsfysioterapi og muskuloskeletal fysioterapi, hvor Christoffer er i gang med uddannelses som diplom muskuloskeltal fysioterapeut.

En uddannelse som diplom i muskuloskeletal fysioterapeut er det højeste niveau af uddannelse indenfor skader i bevægeapparatet med hensyn til undersøgelse, diagnostik og behandling af problemer i “bevægeapparatet”. Det vil sige problemer med ryg, nakke, arme eller ben. Også undersøgelse, diagnostik og behandling af muskler, nerver og bindevæv, som sørger for, at vi kan bevæge os uden smerter.

Derudover lærer en muskuloskeletal fysioterapeut om forskellige smertemekanismer som akutte smerter, langvarige smerter og smerter, som stammer fra selve nervesystemet. Uddannelsen er anerkendt af foreningen Danske Fysioterapeuter, og er ligeledes internationalt anerkendt (IFOMT).

Dertil har Christoffer imponeret med topkarakterer indenfor The Mulligan Concept og kan kalde sig Certificeret Mulligan Practitioner (CMP).

Certificeret Mulligan Practitioner

Mobilisation with movement.

Som supplement til ovenstående har Christoffer en stor viden omkring sportsskader og benytter dertil bevæge- og løbestilsanalyser, som redskab for forebyggelses og skadesvurdering. Christoffer har lavet flere hundrede analyser på såvel motionister og eliteatleter indenfor triatlon.

Foruden en stor bagage af faglige kompetencer kommer Christoffer med mange års personlig erfaring fra sportens verden, i det at han tidligere har dyrket triathlon på top amatør niveau, hvor en placering som nr. 2 til IRONMAN Copenhagen 2014 og en kvalifikation til IRONMAN World Championship på Hawaii, samt en 6.-plads til DM på halv ironman står som karrierens højdepunkt. I ungdommen spillede Christoffer elite-badminton, og havde en rangering som top 10 på den nationale elite-rangliste i herre single og double.

Christoffer har erfaring fra andre privatklinikker i Aalborg og er “headhuntet” til klinikken grundet sin stærke faglige profil og potentiale til at blive en af de dygtigste behandlere i landet.

Sideløbende med arbejde som behandler ejer Christoffer et coachingfirma – TRILAB.dk – som er målrettet performance-optimering af udholdenhedsatleter. Igennem arbejdet ved TRILAB.dk beskæftiger Christoffer sig b.la. med sportsfysioterapi, sportspsykologi, bevægeanalyse og performance optimering (herunder test) af atleter, der træner frem mod store sportspræstationer såsom IRONMAN og marathon mfl.

Som træner har Christoffer skabt flere succeshistorier med sine atleter tællende alt fra 70.3 European Championship vindere, ETU europamester, ITU lang distance verdensmester, Ironman og 70.3 vindere, Hawaii kvalifikation, samt sub3 marathon m.fl.