Aalborg Modellen
En videnskabelig forankret forklaringsmodel for langvarige smerter
En videnskabelig forankret forklaringsmodel for langvarige smerter
AALBORG MODELLEN er udviklet af smertespecialist Michael Møller Nielsen og danner grundlaget for alt behandling ved Aalborg Smerte- og Sportsklinik.
Alle tilknyttede behandlere er certificeret i AALBORG MODELLEN og kan derfor tilbyde yderst kvalificeret behandling af langvarige smerter.
AALBORG MODELLEN bygger på videnskabelige undersøgelser og anerkendt viden indenfor moderne smertevidenskab, anatomi, fysiologi, evolutionslære, fysioterapi, kiropraktik, osteopati, træningslære, lægevidenskab, psykologi, sociologi og kommunikations- og læringsteorier.
Igennem kontinuerlig efteruddannelse gennem mere end 15 år, med anerkendelse som godkendt specialist indenfor 2 faglige selskaber og en mastergrad i smertevidenskab og klinisk smertehåndtering, har Michael Møller Nielsen udviklet en komplet model der kan danne forståelsesramme for langvarige smerter.
Behandlingskonceptet der danner grundskellettet for AALBORG MODELLEN har været anvendt til mere end 1000 patienter med godt resultat.
Læs blot anmeldelserne fra patienterne eller spørg omkring i dit netværk 🙂
Michael er i området også kendt som “behandlernes behandler”, da mange andre sundhedsfaglige betror sig til Michaels kompetencer og behandlingskoncept.
Læs mere her: https://smerteogsport.dk/smertespecialisten
Spørg omkring i dit netværk eller læs vores patient-anbefalinger !
Altid foran på viden!
Aalborg Smerte- og Sportsklinik er en af de eneste klinikker i Danmark der er godkendt som specialistklinik indenfor muskuloskeletal og idrætsfysioterapi.
Kun 26 andre klinikker i Danmark har opnået denne godkendelse af Dansk Selskab For Fysioterapi.
Dertil har klinikkens team en udvidet forståeslse af smerte og har som de eneste i Nordjylland behandlere med en mastergrad i smertevidenskab og tværfaglig smertehåndtering fra Aalborg Universitet.
Klinikkens behandlere er løbende på kursus og efteruddannelse og søger at altid være opdateret på den nyeste viden indenfor smerter i bevægeapparatet og har et imponerende CV med efter- og videreuddannelses.
Aalborg Smerte- og Sportskliniks behandlere underviser derudover på såvel grunduddannelsen for fysioterapi og i efteruddannelsesregi, hvor klinikken er udpeget som den eneste nationale udviklingsklinik indenfor The Mulligan Concept.
Aalborg Smerte- og Sportsklinik kan derfor tilbyde alle former for evidensbaseret behandling, hvilket betyder at du som patient er i trygge hænder og kan forvente et specialistniveau i forbindelse med undersøgelse og behandling.
Samlet betyder det at du kan forvente en klinisk undersøgelse og behandling på specialistniveau med om nødvendigt en screening af skader/sygdomme indenfor reumatologiske, neurologiske, traumatologiske og medicinske tilstande suppleret med anerkendt smertevidenskab og professionel kommunikation.
Vi gør noget sammen med mennesker – i modsætning til at gøre noget ved mennesker.
AALBORG MODELLEN har fokus på at “gøre noget sammen med patienten” og ikke “gøre noget ved patienten” som ellers kendetegner den typisk behandling indenfor fysioterapi, kiropraktik, osteopati og akupunktur.
Hovedfokus for AALBORG MODELLEN er det analytisk problemløsende arbejde der rent praktisk fungerer ved at lytte til patientens historie og sammenholde dette med “vidensbanken” behandleren besidder.
Klinikkens slogan er “ALTID FORAN PÅ VIDEN” – hvilket betyder at klinikkens behandlere kontinuerligt igennem deres virke prioriterer at efteruddanne sig og læse faglitteratur for netop at udvide den vidensbank der kræves for at forstå den oplevelsesverden mennesker med smerter lever i.
DERFOR er vores vigtigste redskab ikke vore hænder, men vores ører og evne til klinisk ræsonnering.
Helt kort – kan man sige at vi er PROBLEMLØSERE.
Vi prioriterer at holde os fagligt ajour, så vi kan tilbyde den optimale behandling.
Vi hjælper folk med at få succes, mestringsevne og overskud !
Indgangsvinklen for AALBORG MODELLEN er at “gøre noget sammen med mennesker” hvilket betyder at vi accepterer og respekterer at patienten er ekspert i deres egen livssituation og at vi kun er en konsulent, der får lov til at blive inviteret indenfor i deres livshistorie.
Hermed er rammen sat for vores samarbejde og “rejse sammen” 🙂
—
Helt på samme måde som en guide der hjælper folk med at bestige “Kilimanjaro”, så sørger vi for at finde den optimale rute der passer lige nøjagtig til den enkelte person, men sikrer også at vi ikke holder et tempo som personen ikke kan modsvare.
Målet er ikke blot at bestige “Kilimanjaro”, men at gøre det på en måde således at det bliver en succesoplevelse der kan gentages på egen hånd efterfølgende.
At gøre noget sammen med patienten betyder også at vi fungerer som en “guide” og ikke “sherpa”, hvor man bærer “kunden” hele vejen til toppen.
—
Vores rolle som guide beskriver implicit at vi har nogle kundskaber i at vi kender vejen, hvilke udfordringer der er på vejen mod toppen og det faktum at vi har gået turen mange gange før :-).
Den sikkerhed og ro forsøger vi at bringe til patienterne allerede ved første møde i form af at vi præsenterer dem for AALBORG MODELLEN.
Rent praktisk gennemgår vi hvilke faser der er i et behandlingsforløb (AALBORG MODELLEN) og hvordan vi sammen kommer igennem disse faser.
Søren Kierkegaard (SV, bind 18 side 92).
”At man, når det i Sandhed skal lykkes en at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der.
Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst.
Enhver, der ikke kan det, han er selv i en Indbildning, når han mener at kunne hjælpe en Anden.
For i Sandhed at kunne hjælpe en Anden, må jeg kunne forstå mere end han – men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår.
Når jeg ikke gør det, så hjælper min Mere-forståen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min Mere-forståen gældende, så er det fordi jeg er forfængelig eller stolt, så jeg i Grunden i stedet for at gavne ham egentlig vil beundres af ham.
Men al sand Hjælpen begynder med en Ydmygelse.”
Empowerment og self efficacy er nøgleord i vores behandling
Et behandlingsforløb indledes altid med en afgrænsende samtale hvor vi som behandler spørger ind til flere elementer af patientens problem.
På baggrund af samtalen vil behandleren prioritere hvilke undersøgelser der er vigtigst at udføre for at kunne give et så præcist et svar som muligt.
Vi søger altid at kunne svare på:
*Hvad du IKKE fejler !
*Hvad du fejler !
*Hvad kan du selv gøre !
*Hvad kan vi gøre !
*Hvad er prognosen !
Alle disse spørgsmål forsøger behandleren at uddybe med let forståelige forklaringsmodeller således patienten til slut har en større indsigt og forståelse i eget liv, interaktion med omverdenen og hvordan alt det indvirker på smertesystemet og dermed symptomerne.
Herfra starter “rejsen” hvor vi med målrettet behandling hurtigt vil bibringe smertelindring kombineret med specifikke øvelser til selvhjælp i hverdagen.
Vi arbejder altid ud fra den erkendelse af at din tid er “relativ”, hvor med menes at vi anerkender at der “heldigvis” er andet i livet end fysioterapi.
Derfor iværksætter vi kun de øvelser eller aktiviteter der giver mening for dig og i det tempo det er realistisk.